Wat is ashwagandha?
Ashwagandha is een struik die onder andere groeit in India, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka, maar ook in delen van Afrika en Noord-Amerika. Het wordt ook wel rhodiola 2.0 genoemd en is als kruidenpreparaat nog niet zo bekend in Westerse landen. In het Oosten wordt ashwagandha daarentegen veelvuldig ingezet vanwege zijn zeer snelle werking. De wortels van de struik bevatten de actieve bestanddelen van ashwagandha: withanoliden. Er wordt in de Golden Naturals Ashwagandha daarom uitsluitend gebruik gemaakt van de wortels. Ashwagandha behoort tot de nachtschade familie waartoe bijvoorbeeld ook de tomaat, aardappel en de gojibes behoort. Vanwege de krachtige werking wordt ashwagandha soms ook wel Indiase ginseng genoemd.

De eigenschappen van ashwagandha
Ashwaganda is een rijke bron van mineralen, waaronder zink, ijzer, calcium, magnesium, vanadium en kobalt. Het is een effectief immuunversterkend kruid dat de mogelijkheid heeft om witte bloedcellen te verhogen en het lichaam voor te bereiden op de aanmaak van antistoffen om te vechten tegen verschillende infecties en allergieën. Ashwagandha is daarom breed inzetbaar voor verschillende toepassingen:

Stress symptomen
wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ashwagandha helpt bij mentale problemen zoals stress, depressies en vermoeidheid. Stress is daarom een van de kwalen waarbij ashwagandha het vaakst wordt ingezet. Golden Naturals Ashwagandha

Depressies en slapeloosheid
Ashwagandha werkt ontspannend, is uitermate geschikt bij een gejaagd en angstig gevoel en zorgt voor extra geestelijke ondersteuning in onze huidige, jachtige maatschappij. Ashwagandha is aan te raden voor meer energie, betere slaap en minder vermoeidheid. Je krijgt meer rust om te genieten van elke dag.

Libido verhogend en hormoonspiegel regulerend
Ashwagandha wordt in de Indiase kruidengeneeskunde gebruikt vanwege de libidoverhogende werking. Recente onderzoeken laten zien dat ashwagandha het testosteron verhoogt. Ashwagandha is derhalve een van de weinige natuurlijke testosteronboosters. De stofjes die het testosteron kunnen verhogen, vindt men wederom voornamelijk in de wortels van de struik.

Reguleert de bloedsuikerspiegel
Voorlopig onderzoek in 2008 heeft uitgewezen dat ashwagandha kan helpen om een te hoge bloedsuikerspiegel te normaliseren en de insulinegevoeligheid te verbeteren (type 2 diabetes).

Het gebruik van ashwagandha
Van Golden Naturals Ashwagandha mag je tweemaal daags 1 capsule vóór of tijdens de maaltijd met water innemen. Het is belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van ziekte of medicijngebruik. Helaas is Golden Naturals Ashwaganda niet geschikt bij zwangerschap(swens) en/of borstvoeding.

Bekijk Golden Naturals Ashwagandha hier. Wil je meer weten over de combinatie van ashwagandha en rhodiola? Kijk dan eens op deze blog.