Probiotica en sporters: een goede combinatie?

Sporters hebben doorgaans een intensieve levensstijl die veel van hun lichaam vraagt. Door meerdaagse wedstrijden en zware trainingskampen waarbij je grotendeels leeft van sportvoeding, kan je darmflora flink uit balans raken. Probiotica ondersteunen het immuunsysteem en dragen bij aan een normale spijsvertering en darmflora. Zeker in periodes van extreme inspanning kiezen veel (top)sporters daarom voor probioticasupplementen.

Wat is probiotica eigenlijk?

Probiotica zijn goede, nuttige bacteriën die ervoor zorgen dat je een goede darmflora hebt en houdt. Een gezonde darmflora is belangrijk voor een normale spijsvertering en stoelgang. Die nuttige bacteriën zitten van nature in probiotische voedingsmiddelen zoals yoghurt, zuurkool en kefir. Veel mensen krijgen te weinig probiotica binnen via voeding. Daarom is het raadzaam een probioticasupplement te nemen. Voor (top)sporters geldt dit advies zeker: extreme inspanning zet hun immuunsysteem onder druk, waardoor ze vatbaarder zijn voor ziektes.

Wat is de beste probiotica voor sporters?

Er is veel goede probiotica in supplementvorm verkrijgbaar. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van diverse factoren. Probiotica is bijvoorbeeld verkrijgbaar in de vorm van probiotica(kauw)tabletten, probioticapoeder en probioticacapsules. De maagsapresistente capsules van NatuSport Probiotica 50 miljard zijn in het bijzonder geschikt voor (top)sporters omdat ze een zeer hoge dosering probiotica bevatten. Ook zit er vitamine C in, dat het immuunsysteem ondersteunt. Het zorgt er bovendien voor dat je darmflora goed blijft functioneren.

Heeft probiotica bijwerkingen?

Voedingssupplementen voor sporters moeten voldoen aan zuiverheidseisen maar daarnaast ook vrij zijn van nare bijwerkingen. Van probiotica zijn geen ongewenste bijwerkingen bekend. Toch kunnen er in zeldzame gevallen milde bijwerkingen ontstaan. Hierbij kun je denken aan een opgeblazen gevoel of diarree. Belangrijk om te weten, is dat NatuSport Probiotica 50 miljard NZVT-gecertificeerd is. Dat geeft je de garantie dat het 100% dopingvrij is en dus veilig in gebruik.

Wil je graag weten of jij probiotica zou moeten gebruiken? Doe dan de test. Al onze probioticasupplementen vind je hier. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!