Maculadegeneratie: Behoud je scherpe blik

Scherp en goed zien is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Toch is de verwachting dat de komende 20 à 30 jaar meer dan 300.000 Nederlanders boven de 50 te maken krijgen met droge ogen en slecht(er) zicht. De oorzaak? Maculadegeneratie. Golden Naturals Macula & Oog Support gaat dit proces tegen.

Wat is maculadegeneratie?

Maculadegeneratie is een oogaandoening waarbij er schade ontstaat aan de gele vlek (macula), het middelste gedeelte van het netvlies. Scherp zien wordt hierdoor steeds moeilijker. De meest voorkomende vorm is leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD): bij mensen vanaf 50 jaar is dit de voornaamste oorzaak van zichtverlies.

Slechtziendheid

De exacte oorzaken van maculadegeneratie zijn niet vastgesteld, maar naast leeftijd is er een aantal factoren dat vermoedelijk een rol speelt: erfelijkheid, voeding, roken, geslacht en omgevingsfactoren zoals een overmatige blootstelling aan zonlicht. Maculadegeneratie en het verlies van scherp zicht op latere leeftijd kan leiden tot slechtziendheid. Autorijden, tv kijken, lezen en gezichtsherkenning gaat hierdoor steeds moeilijker.

Houd(t) je ogen in conditie!

Golden Naturals Macula & Oog Support is een voedingssupplement gebaseerd op de wetenschappelijke formule AREDS 2. De resultaten van de studie wijzen uit dat hoge doseringen van de antioxidanten luteïne, zeaxanthine en zink bijdragen tot het behoud van een normaal gezichtsvermogen. Zink speelt een belangrijke rol in het functioneren bij het netvlies en draagt net als luteïne bij aan scherp zicht, óók in het donker. Zeaxanthine ondersteunt de conditie van het oog.

Optimale combinatie

Golden Naturals Macula & Oog Support combineert de drie bovenstaande antioxidanten in één krachtig tablet. Daarnaast bevat het riboflavine dat bijdraagt tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen. Ester-C® en BioPerine® zorgen voor een optimale opname in het lichaam.