Er zijn weer pollen in de lucht!

Het pollenseizoen komt er aan… Misschien lijkt het een beetje vroeg, maar je kunt jezelf maar beter goed voorbereiden op het pollenseizoen.

Minimaal 6 weken voordat het seizoen begint waarin de boom- of grassoort tot bloei komt waar je gevoelig voor bent, is het raadzaam om te beginnen met Scutellaria 2000 mg omdat dit de gezondheid positief kan beïnvloeden! 

1 op de 5 Nederlanders is “pollengevoelig”

Ieder jaar is het voor 1 op de 5 Nederlanders niet alleen maar fijn dat het voorjaar begint, omdat dan ook het pollen-seizoen weer van start gaat. Het lichaam kan dan zeer “overdreven” reageren op het stuifmeel dat men inademt van bloeiende grassen, planten en/of bomen. De meeste reacties worden veroorzaakt door de els, hazelaar, berk en grassen en doen zich voor in de bloeiperiode. De piek vindt in Nederland plaats in de maanden mei en juni. De precieze bloeiperiode van de verschillende bomen, grassen en planten is voor een groot deel uiteraard afhankelijk van het weer.

Een warme winter kan tot gevolg hebben dat voor velen deze vervelende periode al eerder begint. Het weer heeft niet alleen invloed op het moment van bloeien, maar ook op de hoeveelheid pollen die door de lucht zweven. Regenachtige dagen zijn voor grote groepen mensen vaak een opluchting, omdat de pollen dan uit de lucht worden gespoeld. Op zonnige, warme, winderige dagen is de kans op pollen in de lucht het grootst. Dus zorg dat je goed voorbereid bent, zodat ook jij kan genieten van de warme lente- en zomerdagen.