Doe de detox!

Een nieuw jaar, met nieuwe goede voornemens! Veel mensen willen wat kilootjes kwijt. Detoxen is een populaire methode om (sneller) af te vallen en/of gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Het reinigt je lichaam, je voelt je fitter en valt ook nog eens af. Kortom, detoxen is goed voor je gezondheid, verhoogt je energieniveau en vermindert vage klachten. En wist je dat grondige reiniging van het lichaam ook een positieve invloed heeft op de gemoedstoestand? In deze blog lees je meer over het nut van detoxen.

De zin van detoxen

Het geheim van gezondheid en vitaliteit: balans! Zodra je lichaam uit balans is, ga je dat voelen. Detoxen is een goede manier om het lichaam te reinigen. Hiermee reset je als het ware je lichaam. Je organen kunnen weer optimaal hun werk doen en voedingsstoffen worden beter opgenomen. Mensen die willen afvallen door middel van een dieet, doen er goed aan om eerst een detoxkuur te doen. Op die manier heeft een dieet sneller effect.

Ontgiften

De-toxen (ont-giften) staat letterlijk voor het ontdoen van afvalstoffen (toxinen) uit het lichaam. Dat krijgt dagelijks nogal wat te verwerken. Denk aan stress, slechte voeding, alcohol, roken, luchtvervuiling en medicijngebruik. Gelukkig is ons lichaam van nature in staat om een groot deel van die gifstoffen te verwerken. De lever ‘knipt’ ze op in kleine stukjes en zorgt dat de afvalstoffen via de nieren, blaas en darmen worden uitgescheiden.

Detoxkuur

Overweeg je om een detoxkuur te gaan doen? Begeleiding van een therapeut kan dan van toegevoegde waarde zijn. Hij/zij kan je advies op maat geven en recepten voor tijdens de kuur. Een standaard detoxkuur bestaat doorgaans uit drie fases:

  1. de voorbereidingsfase (5 dagen): in deze fase ga je je normale voedingspatroon geleidelijk aan afbouwen.
  2. de reinigingsfase (4-7 dagen): sapvasten met groente en fruitsappen of licht verteerbare voeding.
  3. de opbouwfase (5 dagen): in deze laatste fase ga je weer opbouwen met gezonde voeding. 

Tijdens deze kuur is het belangrijk om voldoende (rust)tijd in te plannen voor jezelf. Een saunabezoek, yoga/meditatie, een wandeling in de natuur, goede nachtrust. Op die manier reinig je niet alleen je spijsverteringsstelsel, maar je hele lichaam en geest.

Ondersteunende supplementen

Het is slim om tijdens zo’n detoxkuur gebruik te maken van ondersteunende supplementen. Deze zorgen ervoor dat je lichaam voldoende mineralen, vitaminen, aminozuren en antioxidanten binnenkrijgt. Golden Naturals Detox Plus is een doeltreffend product dat het lichaam ondersteunt door alle ‘schoonmaakorganen’ in ons lichaam te activeren en ondersteunen. Het is een lichaamsreinigende kuur met een rijke receptuur van plantenextracten. Het bevat daarnaast choline, dat een rol speelt bij de vetstofwisseling en de reinigende werking van de lever bevordert. Een ander bestanddeel is heermoes (Equisetum Arvense), dit kruid stimuleert de inwendige reiniging en is goed voor de nierfunctie. Een handig steuntje in de rug!

Bekijk al onze producten om te detoxen hier. Ben je op zoek naar advies? Neem dan gerust contact met ons op.