Dode Zee mineralen: De positieve invloed op de huid

De heilzame werking van Dode Zee mineralen is al duizenden jaren bekend. Maar ook vandaag de dag zoeken veel mensen met huid- en gewrichtsproblemen verlichting in de Dode Zee. Wij zetten alle voordelen op een rijtje!

De Dode Zee bevat 40 verschillende mineralen, halogenen en sporenelementen. De concentratie is 28% en is hierdoor maar liefst 7 keer sterker dan andere zeeën en oceanen. Bovendien is het gehalte aan kalium en magnesium veel hoger. Deze unieke samenstelling van de Dode Zee is de belangrijkste factor voor de helende eigenschappen. Al deze mineralen werken ontspannend en kalmeren de zenuwen. De vochthuishouding van de huidcellen verbetert, zodat de huid gladder wordt. Wanneer je de mineralen, die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren, vergelijkt met de mineralen die voorkomen in de Dode Zee, blijkt dat de meeste hiervan in de Dode Zee aanwezig zijn.

Van de vele goede eigenschappen van de Dode Zee mineralen zijn er drie bijzonder belangrijk voor de huidverzorging en behandeling van huidproblemen:

  1. Hygroscopisch vermogen: Het vermogen om vocht aan te trekken en vast te houden. Dit wordt in de huidverzorging zowel gebruikt om het vochtgehalte van een droge huid weer in balans te brengen en tevens om ongewenste vochtophopingen in de huid te verwijderen;
  2. Vermogen van exfoliatie: De kracht om de huid te activeren om schilfers los te laten, wat bijvoorbeeld nodig is bij behandeling voor psoriasis en eczeem;
  3. Regeneratievermogen: Het vermogen om de genezing van de huid te stimuleren. Dit is voornamelijk belangrijk bij huidbeschadigingen, zoals voor kan komen bij acne.

Mineralen worden niet door het lichaam geproduceerd en daardoor is het van belang dat je ze binnen krijgt; of dat nou via voedsel of via je huid gaat. Er is geen opslag van mineralen in het lichaam, als ze hun werk hebben gedaan worden ze weer uitgescheiden en moeten daarom steeds opnieuw worden aangevoerd. Ze zijn van levensbelang voor het lichaam en werken onder andere als katalysator voor vitaminen en activeren tevens enzymen. De belangrijkste mineralen die te vinden zijn in Dode Zeezout? Bekijk ze hieronder:

  • Broom: kalmeert, verzacht, ontspant de huid;
  • Magnesium: werkt antiallergisch;
  • Jodium, sulfaat: werkt ontsmettend;
  • Strontium, lithium: helpen bij het functioneren van huidcellen;
  • Kalium: regelt de vochtbalans van huidcellen;
  • Natrium, calcium: belangrijk voor natuurlijke genezing.

Binnen de lijn van Naturalize bieden wij twee producten aan met Dode Zeezout erin verwerkt. Zo is er de Dode Zeezout-Kuurshampoo, een krachtige shampoo met een effectieve werking tegen roos, een onrustige hoofdhuid en daarbij gepaarde jeuk. Tevens hebben wij Dode Zeezout-Crème, een heerlijk zachte en heilzame crème voor alle huidtypen. Deze zijdezachte crème is zeer doeltreffend voor de droge, rode, schrale en schilferige huid.