Algemeen

‘B12-bericht’ UMCG kort door de bocht

‘Ongefundeerd en onnodige stemmingmakerij’. Het nieuwsbericht van dinsdag 21 januari, waarin het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een onderzoek presenteert waaruit blijkt dat een te hoge concentratie vitamine B12 in het bloed kan leiden tot een groter sterfterisico, levert een storm aan reacties op in de (sociale) media.

Lees meer

Eindejaarscolumn: Van zaaien naar oogsten

Terwijl we de kerstborrelglitters nog uit onze haren schudden, willen wij tussen alle feestjes en dinertjes toch graag even stilstaan. Niet zozeer bij jaarcijfers en targets, maar om onze waardering uit te spreken. Én om vooruit te blikken naar waar we écht naar uitkijken. Wat hebben we samen voor elkaar gekregen het afgelopen jaar en wat gaan we in het nieuwe jaar, sterker nog, in het nieuwe decennium, realiseren?

Lees meer

Natusor stopt per direct met levering melatonineproducten

Onlangs heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in een schriftelijk bericht te kennen gegeven dat zij het toezicht intensiveert op producten die meer dan 0,3 mg van het hormoon melatonine bevatten. Aanleiding voor deze intensivering is de vaststelling dat producten met een dagdosering van tenminste 0,3 mg melatonine op farmacologische wijze meerdere fysiologische functies van het menselijk lichaam beïnvloeden.

Lees meer